Onze titels

€ 15,00
Historische Verhalen

Een weesmeisje in het zeventiende-eeuwse Londen dat probeert te overleven, een beeldhouwer uit het oude Egypte die voor een onmogelijke opdracht staat, een visser uit Dordrecht die verzeild raakt in politieke conflicten van de Lage Landen, en twee priesters die de olifant van Karel de Grote moeten verzorgen. Dit is een kleine greep uit de personages die voorkomen in deze gevarieerde verhalenbundel. Niet alleen zijn de vertellingen geschreven door meerdere auteurs, ook speelt elk verhaal zich af in een andere tijdsperiode. Van het Bijbelse Jericho uit de dertiende eeuw voor Christus, tot het moderne Cambodja van de jaren '80. Alle vertellingen zijn gebaseerd op historische feiten en zijn zo geschreven dat ze daadwerkelijk gebeurd zouden kunnen zijn. De auteurs voegen een menselijk verhaal toe aan de harde feiten die in de geschiedenisboeken staan.

€ 17,50
Historische Verhalen

Paul Christiaan Smis brengt lang vergeten verhalen terug uit een wereld die wild in beweging was. Hij laat zien hoe rauw het leven kon zijn in de Middeleeuwen, doordrenkt van angst voor ziektes, dood en hogere machten. Niet zonder ironie trekt Smis aan de sluier van 'goed en kwaad' die ook toen al lag over het menselijk denken en handelen. In dit boek ontmoet je een meisje dat stenen sjouwt voor een katapult, een bisschop in een vissersbootje en een zilversmid die worstelt met de liefde. In negenentwintig korte verhalen word je meegenomen door heel Europa, naar Middeleeuwers die - gewild of ongewild - spelers werden in dramatische scènes. De personages groeien in enkele alinea's uit tot mensen met herkenbare gevoelens. Je ziet ze hopen, bidden en proberen, je ziet ze slagen of falen. Recensies:"Paul Christiaan Smis bewijst dat het Nederlands een mooie taal is. Smis, schrijf zo voort!" - Ester Smit, recensent bij Historiën. "Veel verhalen zetten je aan het denken, laten zien wat bijvoorbeeld hebzucht en jaloezie met een mens kan doen. Als je eenmaal aan een verhaal begint, dan kan je niet meer stoppen." - Anneke van Dijken, recensent."Smis is een echte verteller die de kunst verstaat in een paar bladzijden de spanning op te voeren tot het kookpunt." - Jos van Raan, Geschiedenis.nlVoorpublicatie & InterviewEen voorpublicatie uit deze bundel is hier te lezen.In dit interview vertelt Paul Christiaan Smis over de bundel.

€ 15,00
Historische Verhalen

Deze verhalenbundel behelst een diverse verzameling van twintig korte geschiedenisverhalen. Niet alleen zijn de vertellingen geschreven door meerdere auteurs, ook spelen de verschillende verhalen zich af in meerdere tijdvakken. Zo lees je bijvoorbeeld over de politieke strubbelingen van paus Bonifatius VIII in de dertiende eeuw, over de heldendaden van de Zweedse koning Karel XI en over de laatste dagen van de Romeinse keizer Vitellius.De vertellingen zijn gebaseerd op uitgebreid historisch onderzoek, waarbij de auteurs een menselijk verhaal toevoegen aan de harde feiten uit de geschiedenisboeken. Recensies:"Een ijzersterke combinatie van fictie en feiten. Echt een aanrader voor liefhebbers van historische verhalen."- Connie Flipse (recensent) ****"In dit boek alles mogelijk. Zo gaan in Michelangelo en Leonardo da Vinci met elkaar op de vuist, filosofeer je samen met Charles Dodgson over het bestaan van de dodo en wordt de geboorte van Jezus Christus beschreven vanuit het perspectief van een nerveuze waard." ****- Lisa Kiewit (docent Nederlands) "Deze bundel is een noodzakelijk hebbeding voor wie van historische fictie houdt." ****- Marvin O. (recensent bij Hebban) "Met deze verzamelbundel belandt de lezer in een historische ontdekkingstocht. Soms droom je weg, een andere keer doet een combinatie van weerzin en spanning de hartslag versnellen." ****- John Lapré (auteur) "Het boek is boeiend, leerzaam en meeslepend. Een waardevolle toevoeging aan je boekenplank." ****- Gerry van Koeveringen (scholier)"Het nieuwe boek van Historische Verhalen is een bewonderenswaardig resultaat, waar vele lezers van zullen genieten." ****- Greet Braem (recensent bij Hebban)

€ 15,00
Historische verhalen

In deze bundel staan zevenentwintig korte verhalen die zich afspelen in ons verleden. Het verleden is immers een grote bron van inspiratie voor schrijvers. De verschillende auteurs van deze bundel weten die bron uitstekend te benutten en nemen de lezers mee naar de uithoeken van de geschiedenis. De diversiteit van de verhalen zorgt voor een bont gezelschap: van plunderende Vikingen tot vroegmoderne filosofen en van een opstandige slaaf uit het Romeinse Rijk tot een literatuurcriticus uit de Sovjet-Unie.De diversiteit van de verhalen zorgt voor een bont gezelschap: van plunderende Vikingen tot vroegmoderne filosofen en van een opstandige slaaf uit het Romeinse Rijk tot een literatuurcriticus uit de Sovjet-Unie.Deze bundel is een verzameling van alle verhalen die in 2016 digitaal gepubliceerd zijn, aangevuld met een historische achtergrond. Recensies:"Hou je van geschiedenis? Dan is dit je ding en is deze bundel een aanrader! "****- Karin Meinen (Recensent) "De kwaliteit is verrassend hoog. Zelfs op weinig bladzijden kan je een goed verhaal vertellen, zo blijkt." ****- Marvin O. (Hebban Recensent) "Historische Verhalen is een ware hulde aan het verleden en diegene die er in leefde." *****- Mieke Schepens (Recensent)

€ 17,50
Historische verhalen

De Gouden Eeuw, wat een tijd! Wie heeft er geen beeld bij? Hoog opgetuigde driemasters, in linie zeilend, vurend uit de bakboordkanonnen. Schatrijke kooplieden die op de Amsterdamse beurs, zwetend en handenwringend, hun kapitaal investeren in de risicovolle specerijhandel. Schepen van de WIC die varen op ruige zeeën, oorlogvoerend en handelend in mensen. Predikanten die galmend en met brede armgebaren de nieuwe leer verkondigen. Het volk dat ploetert en foetert alsof de Gouden Eeuw niet bestaat.In deze bundel vindt u verhalen die de diversiteit van de Gouden Eeuw goed weergeven. Van een patriciër die een dodo koopt tot een vrouw die tot slaaf gemaakt wordt en van een arme stenensjouwer uit Amsterdam tot een schilder die werkt in opdracht van het koninklijk huis.Elk verhaal wordt afgesloten met een handige verantwoording, waarin de gecreëerde fictie wordt gescheiden van historische werkelijkheid.Recensies:"De prachtige inleiding en de historische achtergronden van het geschreven verhaal doen het boek uitstijgen boven de gewone historische verhalenbundels. Mij complimenten" ****- Jan Stoel (Recensent) "De verhalen geven verrassende inkijkjes in de Gouden Eeuw en brengen de geschiedenis mooi tot leven."****- Anne-Claire Verham (Hebban Recensent) "Prachtige korte verhalen, ze geven een prima beeld van de Gouden Eeuw."- Marijke Maarse (Boekhandelaar bij Het Boekhuis Aalsmeer) "Historische verhalen: Korte verhalen uit de Gouden Eeuw is een gevarieerde verhalenbundel over een razend interessante periode uit de geschiedenis." ****- Annelies (Recensent)"Een verhalenbundel om bij weg te dromen." *****- Mieke Schepens (Recensent)

€ 17,50
Historische verhalen

De Oudheid is een periode die bekendstaat om haar befaamde filosofen, haar legendarische veldheren en machtige heersers. Historische figuren zoals Aristoteles, Hannibal en Nero hebben de Oudheid een gezicht gegeven en hun daden spreken tot op de dag van vandaag tot de verbeelding.In deze bundel zijn we niet alleen getuige van Romeinse staatsgrepen, Griekse veldslagen, Perzische samenzweringen en Babylonische belegeringen, maar ook van het dagelijkse leven van de gewone burger. Zo bouwt een Romeinse bakker een nieuw bestaan op in Londen, komt een olijfboer uit Souk-el-Khemis in opstand en vieren de inwoners van Athene een week lang feest ter ere van de godin Demeter.Na afloop van ieder verhaal geeft de betreffende auteur toelichting op de historische context, de geraadpleegde bronnen en de balans tussen feit en fictie. Hierdoor worden de verhalen niet alleen ingebed in de geschiedenis, maar het laat ook zien hoe de auteurs erin geslaagd zijn om historische feiten om te vormen tot levendige, spannende en kleurrijke verhalen.Lees hier het interview met de auteurs op Bol.com.Recensies:"De drie auteurs hebben stuk voor stuk juweeltjes achtergelaten in deze bundel." *****- Mieke Schepens (Recensent) "Ik houd eigenlijk niet zo van korte verhalen, maar na het lezen van deze bundel ben ik om!"- Monique Eskens (Boekhandelaar bij De Drvkkery) "Een bijzondere bundel: historisch verantwoorde fictie. De eerste marathonloper, de brand in de bibliotheek van Alexandrië, de opstand van de Bataven, en nog veel meer: met literaire middelen worden ze tot leven gewekt in een historische context gezet."- Historisch Nieuwsblad "Na dit tweede boek is het me wel duidelijk geworden dat dergelijke originele initiatieven een nieuwe niche aanboren in de huidige boekenmarkt. Dit verdient een applaus!" ***- Guy Doms (Recensent)"Voor lezers die niet alleen in het verhaal, maar ook in de geschiedenis zelf zijn geïnteresseerd, zijn de historische achtergronden absoluut een verrijking." ****- Hay van den Munckhof (Schrijver)"Onbevangen experimenteren de auteurs geregeld door de verhalen in verschillende vormen en stijlen te schrijven." ****- Jan Koster (Recensent)

€ 17,50
Heersers sterven niet

Deze bundel bevat drie novelles, die elk op een unieke manier het verhaal van een befaamde heerser uit de Middeleeuwen weer tot leven laat komen. De historische feiten worden aangevuld met menselijke emoties en handelingen, waardoor de geschiedenis tot de verbeelding gaat spreken.Key Tengeler schrijft over Abd al-Rahman, een Arabische prins die alles verliest tijdens een staatsgreep en jaren door de woestijn zwerft, zoekend naar een nieuw levensdoel.Marjolijn van de Gender laat Olga van Kiev weer tot leven komen, een heerser die op sluwe wijze wraak neemt op de moordenaar van haar man.Tot slot schrijft Paul Christiaan Smis over Harald Sigurdsson, de beroemde Noorse koning die het hof van de Byzantijnse keizer op stelten zet en op spraakmakende wijze zijn positie steeds verder versterkt.